U bevindt zich hier: Startpagina » Het reisverslag » IJsland

Verslag

Als je met je muis over onderstaande kaart van IJsland gaat, zie je waar en wanneer ik geweest ben. De "fietsers" op de kaart geven een rustplaats weer. Meestal is dit ook een link naar een verhaal. Door er op te klikken kom je bij het verhaal terecht.
Een andere manier om het verslag te lezen is om hieronder op de dag te klikken:

Datum Titel Plaats Rit
3 juli Aangekomen ! Gehaald Egilsstathir Slecht 30 km gefietst. Maar wel direct een beste klim. Van 0 naar 800 meter; met een gemiddeld stijgingspercentage van 10%
4 juli Luxe Sköldólfsstadir 59 kilometer fietsend door de regen en mist. Gelukkig niet teveel wind; maar toen ik een "hotel" (de verbouwde school) met zwembad zag....
6 juli Slippende wielen....

Lezersvragen.
Myvatn Een 130 kilometer fietsen, waarvan de eerste vijf klimmend over gravel. Een prachtige omgeving; maanlandschappen en vulkanische gebieden.
8 juli Klimmen Varmahlid Van Akureyri naar Varmahlid; een 100 kilometer, maar wel weer behoorlijk klimmen.
9 juli Attractie Blönduós Vrij rustig gefiets die dag. Een 60 kilometer; mooi weer en heerlijk lui ergens halverwege in het gras gelegen. Blönduós klink spaanser en spannender dan het is.
10 juli Een mooie dag Balkastadir 110 km heerlijk fietsen. De laatste 12 zelfs dubbel en wel om een bijzondere reden.
12 juli Woohooooo ! Reykjavik Van Borganes naar Reykjavik. Met windkracht 12 (?). Dikke storm in het fjord en fietsend over de snelweg.
Datum Titel Plaats Rit
15 juli Voor de wind Selfoss Een 100 kilometer van Reykjavik naar Selfoss. Niet over de ringweg; maar via Thingvellir. De plek waar Amerika en Europa "uit elkaar drijven" en de plek waar de democratie stevige wortels heeft.
16 juli Een stalen draadje

Tja.... zucht
Seljalandsfoss 90 kilometer fietsen; mooi weer, de wind in de rug en (steeds beter) zicht op mijn favoriete waterval: Seljalandsfoss.
17 juli Skogarfoss Skogar 40 kilometer gefietst. Halverwege een bad in 'ons' favoriete zwembad en daarna kilometers gelopen langs vele watervallen. Somewhere over the Rainbow.... het bestaat echt !
18 juli Hoera ! Kirjubaersklaustur Een 120 kilometer fietsen van Skogar naar Kirjubaersklaustur. Redelijk weer; veel lavavelden (Eldhraun) en aardig wind tegen. Drukke camping in het weekend.
19 juni Er klopt hier iets niet

Jökulsarlón
Reynivellir 160 kilometer op de teller (en das veel). Maar de ongehoord mooie omgeving (Skaftafell & Jökulsarlón) maken al die kilometers veel meer dan goed.
22 juli Zomer ! Drupivogur Na een extra dag in Hofn (100 kilometer) weer op de fiets naar Drupivogur, ook zo'n 100 kilometers. Prachtige dag; mooie stranden en een golvend landschap.
23 juli De reis was de bestemming Breithdalsvik Eigenlijk al aan het afronden. 70 kilometer langs de fjorden gefietst; met banden zonder profiel en met in het hoofd het idee dat de reis "klaar" is.
29 juli Terug ! Van Mithland (IJsland) naar Midsland (Terschelling). Slechts een dagje....