U bevindt zich hier: Startpagina » De voorbereiding » De Spieren

De Spieren

Heen en weer

Vanaf begin januari ben ik geregeld gaan fietsen. Weer of geen weer; op een Alleweder is het geen issue. In totaal dit jaar heb ik met genoegen een dikke 3700 km in mijn fiets mogen doorbrengen. Keurig netjes heb ik (vrijwel) alles bijgehouden. Zonder bepakking steeg mijn gemiddelde van een 23 km per uur naar tegen de 31. Met harde tegenwind haal je toch nog wel een 24 km per uur en het mooiste fietst het met zijwind iets van achter (halve wind in zeilerstermen). Je fietst dan niet meer, maar je zeilt bijna. Wel hard werken, maar voor je het weet zit je tegen de 50 km. En dat is echt een sensatie !

Met behulp van een gps apparaatje kun je later je vorderingen terug zien op google earth. Op het kaartje hiernaast zijn de belangrijkste fietstochten te zien (ja.... ik ken zo ongeveer elke loslopende hond in Friesland). De blauwe route is de elfstedentocht (235 km). Ik heb hem de dag voor 15000 fietser hem reden heerlijk in mijn eentje gefietst.

Februari

In Februari heb ik vijf dagen gefietst om mijn fiets te beproeven en om te kijken of mijn kleding klopte. Een hele mooie trip (heerlijk weer; maar ook heel veel regen) en een hele nuttige. Naar aanleiding daarvan de nodige aanpassingen aan mijn fiets gedaan. Ik weet na deze week in elk geval hoe ik spaken kan zetten en hoe ik een kettingbreuk moet repareren.

Mei

In mei ben ik nog een week op pad gegaan. Nu met volle bepakking. Eerst in twee dagen naar Zuid Limburg gefiets, om van daar uit slingerend door het toch wel erg mooie Nederland het fietserspad (vrijwel hetzelfde als het pieterpad) naar het Noorden te volgen.

Het doel was om in die week 900 km te fietsen. Dit omdat de trip naar Hantsholm ook 900 km is. Dat doel werd gehaald. Ik heb zelfs nog een dagje heerlijk vrij kunnen nemen in Schaik; een mooie camping midden in de natuur. Wel is - met volle bepakking - 160 km op een dag een afstand die nog net leuk is. Het fietsen bij Groenloo heeft me wel wat doen sidderen. De heuvels daar zijn nog niet eens echt heel hoog; maar alle voordelen die de Alleweder normaal heeft gelden niet als je de berg omhoog gaat.