U bevindt zich hier: Startpagina » Het reisverslag » IJsland

Luxe

Vrijdag, 4. Juli 2008 - 19:24 Uur

Vraag me niet om het uit te spreken. Maar ik zit in Sköldólfsstadir. Het dorpje heeft een benzinestation en een soort van hotel, verder nog wat boerderijen in de wijde omgeving. Het hotel heeft meer weg van een dorpshuis of een soort verlaten school (de eetzaal van het restaurant heeft een pracht toneel) en er hangen veel foto’s van toneelvoorstellingen en uitstapjes van de jeugd hier vandaan. Vrolijk vergezeld van rendiervellen; rendier geweien, complete rendierkoppen en enkele in de winter gebreide truien die te koop worden aangeboden.

Ik zou hier niet zijn; maar een regenbui van 40 kilometer bracht me hier. Ik zou vandaag een 100 km fietsen, het zijn er maar 60 geworden. De regen hé..... Grijs... Nat.... Ach en als er dan een bordje langs de weg staat met een slaapplaats, eten en vooral met een zwembad (!), tja... dan ben ik vrij snel om.

Het zwembadje was heerlijk. 32 graden; lekker in de natuur, met helaas alleen een hoge schutting er omheen. Anders was het helemaal perfect geweest. Mijn spieren vonden die schutting trouwens veel minder erg. Dus.... Al met al... En ondanks de regen; het voelt vandaag zowaar echt als vakantie.

Als het straks nog even droog wil worden klim ik de berg op; watervallen en mooie natuur genoeg.