U bevindt zich hier: Startpagina » Het reisverslag » Denemarken en de Far Oer

Denemarken en de Far Oer

Maandag, 23. Juni 2008 - 20:37 Uur
elbe

vandaag de elbe over. zit nu op een dikke 400km. veel regen en harde wind, maar t blijft genieten

Zondag, 22. Juni 2008 - 10:59 Uur
de eerste dagen

De reis zaterdag ging echt prima. Ik was toch wel een beetje bang dat mijn conditie wat minder zou zijn. Het viel gelukkig mee. Het verschil van de kleinere banden voor is ook te merken. IK denk dat ik nu weer bijna op het oude niveau zit. In elk geval was ik dik tevreden over mijn gemiddelde van 25 km per uur.

Het afscheid was goed. Wel schoot ik vol toen Floor met me mee rende. Ze wilde meerennnen tot IJsland. De pop.( Zucht..... Als ik aan haar denk.... )


De familie Prak <waar ik voerbal ging kijken in winschoten >was een heerlijk warm bad. Zo merkbaar dat het familie is. Het duurde niet lang of ik lag lekker met mijn voeten op de bank; een kwestie van thuis voelen...

<teveel chinees gegeten, maar dat ter zijde.> Fred mijn neef was er ook. Leuk Leuk leuk; ik vond het niet eens erg dat de voetbalwedstrijd minder was dan gehoopt. Lekker met zijn vieren kankerend op de bank... Gewoon een goed thuis gevoel.

Direct na de wedstrijd naar bed. Moe was ik wel

Zondag 22 juni

Kalm aan gedaan vanmorgen bij de familie Prak; het was er ook zo gezellig. Om kwart voor tien stapte ik zo ongeveer in het ros. Vandaag een niet al te lange afstand van 125 km. En wederom ging het prachtig. Het was wel benauwd en de dreiging van onweer was er ook voortdurend. Toch scheen de zon voor het merendeel (waarom zat de zonnebrand toch helemaal achter in de fiets) en het was zuidewind, ik ree voortdurend naar het oosten dus licht wind mee; licht wind tegen. Ook vandaag weer een gemiddelde van 25km en dat vind ik hard zat. Ik geniet van het uitzicht ik geniet van het fietsten ik geniet van alles om me heen. Roken is niet eens echt een issue. Pas vanavond toen ik de tent had staan; toen ik een bakkie koffie voor mezelf gezet had, toen mistte ik voor het eerst mijn shaggie. Verder niet. Het verbaast me zeer; en ik hoor mezelf vaak zeggen; ach ja, wat wil je, ik ben gestopt he...

Moeilijk zal ik het nog wel krijgen. IK ben alleen benieuw naar wanneer dat is.

Vanmorgen (tjee wat lang gelee) koffie gedronken in NIeuweschans. In het klokkentorentje waar Oom Gezinus ooit woonde zit nu een kleine theeschenkerij. Ik ben er speciaal langs gefiets om het torentje te zien. Dat een nu een restaurantje in zit; leuk!

De rest van de route was mooi. Een beetje Salland of zo. Veel weilanden; omzoomt met bossen. De voorzieningen voor fietsers zijn niet slecht. De helft van de tijd goede fietspaden; de andere helft rustige landweggetjes. Nu zit ik op een camping aan de weser. Niets bijzonders; maar wel lekker rustig. De lucht kleurt mooi boven het water. Zometeen nog ff naar huis bellen en dan de tent in. Het leven is wel heel erg leuk !



Zaterdag, 21. Juni 2008 - 00:24 Uur
Vertrek !

Alles is klaar voor vertrek. Morgenochtend (om een uur of negen) zal ik in de fiets stappen. Ik heb er zin in. Het zal een dag zijn van uitzwaaien (goh.... houd ik het droog als ik Lenie, Jente en Floor uitzwaai ?) . Eerst via Akkrum; daar staan Tineke (mijn zus) en Caspar aan de route. Het eerste bakje koffie bij goede vrinden in Drachten.

En aan het eind van de dag hoop ik in Winschoten (135 km) aan te komen. Mijn oom en tante wonen daar; voetballiefhebbers. En waar kun je op zaterdagavond tijdens Nederland - Rusland beter zijn......

De reis gaat beginnen

Latere bijdrage  

Aanmelden